Beste allemaal,  

Zie hier de vierde aflevering van de nieuwsbrief. Hij is van zondag 19-4 maar inmiddels zijn er meer patiënten ontdekt, en zijn ook een 6tal gezondheidswerkers besmet door de patiënten die zij in het Chilenge First Level Hospital en Levy Mwanawasa University Hospital verpleegden. Het Chilenge Hospital is nu gesloten, alleen de maternity afdeling blijft open. 
Op Dinsdag 21-4 staat de teller op 70 bewezen besmettingen,   waarvan 36 inmiddels genezen zijn, 1 in kritieke toestand in een ziekenhuis ligt, totaal nog 32 met klachten en nog steeds 3 doden te betreuren zijn. In totaal zouden 2586 persoenen getest zijn, met name in Lusaka, Kafue en enkele in Kabwe.  
Wat mij opviel: er worden geen mededelingen gedaan over patiënten ouder dan 50 jaar. Net als in de rest van de wereld is de verhouding 2/3 mannen, 1/3 vrouwen maar meestal dertigers of veertigers.  
Als jullie berichten krijgen over de economische situatie in Zambia of van Zambianen, woonachtig in Nederland nieuwsberichten krijgen, kan ik daar uitgebreider op in gaan in de volgende aflevering. 

De voorgaande afleveringen vinden jullie op de site onder Artikelen -> Werkgroep-Nieuwsbrieven !

Hartelijke groet,  
Arlet Splint, secretaris Platform Zambia

Zambia Nieuwsbrief 2020-04